Ronaldo și fanii echipei Manchester atenționați să fie atenți „la apa, mâncarea și toaletele” din Moldova: Ghid special pentru oaspeți

În mediul online a apărut un Ghid destinat fanilor Manchester United din străinătate, care ajung la meciul disputat pe stadionul Zimbru. Ghidul prezintă informații despre Republica Moldova, limba vorbită, precum și recomandări despre alimentație, nivelul de criminalitate și accesul la sănătate.

Foto: Profimedia Images

Astfel, fanii Manchester United sunt îndemnați să fie atenți la tâlhari și hoții de buzunare. De asemenea, străinii sunt atenționați în privința fraudelor cu cardurile bancare, fraudele la bancomate și spargerile de autovehicule. Ghidul mai punctează că infracțiunile sunt răspândite în piețele aglomerate și în transportul public.

Potrivit ghidului, calitatea aerului în Chișinău depășește pragurile recomandate în zonele urbane, motiv pentru care oamenii cu boli respiratorii sunt îndemnați să fie precauți și să aibă medicamentele necesare la îndemână.

„Apa potabilă poate fi nesigură în Moldova, în special în zonele rurale. Utilizați numai apă îmbuteliată, fiartă sau purificată în alt mod pentru băut și gătit. Nu folosiți cuburi de gheață din surse de apă nepurificată. Mâncați numai alimente bine gătite, servite fierbinți, fructe și legume pe care le-ați curățat și decojit, evitați salatele. Consumați numai lapte și produse lactate pasteurizate. Evitați vânzătorii ambulanți”, se arată în ghid.

Totodată, fanii au fost atenționați în privința toaletelor de la stadionul Zimbru. Chiar dacă este specificat faptul că există un număr suficient, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, acestea sunt descrise ca fiind „neobișnuite”. „Nu este ceea ce ne-am obișnuit să vedem în Marea Britanie și sunt mult mai simple ca stil (adică la nivelul podelei, fără scaun)”, se mai arată în document.

Vedeți Ghidul aici

Stadionul Zimbru din Chişinău va găzdui astăzi, de la ora 19.45, un meci din cadrul grupelor UEFA Europa League. Campioana R. Moldova, Sheriff Tiraspol, va juca contra echipei engleze Manchester United.

Jucătorii de la Manchester United au ajuns la Chișinău. În grabă și fără să-și salute fanii, inclusiv zeci de copii, fotbaliștii au intrat în autocare și s-au îndreptat pre hotel. Imediat după ce aceștia au părăsit Aeroportul, susținătorii i-au huiduit, supărați de reacția jucătorilor.

Circulația rutieră în zona stadionului Zimbru din capitală va fi restricționată în ziua de joi, 15 septembrie, când se va disputa meciul dintre echipa moldovenească Sheriff Tiraspol și echipa engleză Manchester United.

Pe data de 8 septembrie a început vânzările biletelor pentru meciul FC Sheriff - Manchester United din grupele Ligii Europei.

Adversari de top pentru Sheriff în grupele Europa League. În urma tragerii la sorții, care a avut loc la Istanbul, campioana Moldovei a fost repartizată în grupa E alături de Manchester United (Anglia), Real Sociedad (Spania) și Omonoia (Cipru).


Pub