Termen limită respectat: Site-ul lemne.md, pentru care fosta ministră a fost muștruluită, lansat astăzi

Platforma online www.lemne.md a fost lansată, astăzi, reprezentând un sistem informațional de gestionare a procesului de distribuire a lemnelor în Republica Moldova, util pentru cetățeni și primarii localităților. Accesând pagina web www.lemne.md, poate fi găsită informația despre cel mai apropiat ocol silvic, fiind astfel facilitat procesul de aprovizionare a populației cu lemne de foc.

Foto: gov.md

Pentru a afla ce ocoale silvice deservesc fiecare localitate va fi utilizată opțiunea de căutare, disponibilă pe lemne.md. Astfel, indicând localitatea, persoanele interesate vor afla denumirea ocolului silvic și localizarea exactă, persoana de contact și numărul de telefon al acesteia, stocul disponibil pentru vânzare, dar și prețurile stabilite de ocolul silvic, în funcție de specia lemnului de foc.

De asemenea, pe lemne.md pot fi găsite răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum cantitatea de masă lemnoasă care poate fi cumpărată, prețurile acesteia, deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale privind planul de acțiuni de aprovizionare cu lemne de foc pentru perioada rece 2022-2023.

Lemne.md reprezintă un sistem complex, care va permite mai multor instituții să aibă acces la date privind stocurile și vânzările de lemn. Ocoalele silvice vor avea acces direct în sistem pentru a introduce informațiile cu privire la cumpărătorii de masă lemnoasă și tot aici vor fi urmărite vânzările către cetățeni și instituțiile publice care au nevoie de lemn pentru sezonul rece. De asemenea, stocurile de masă lemnoasă vor fi actualizate zilnic pentru fiecare ocol silvic.

Și linia verde 𝟎𝟖𝟎𝟎𝟏𝟎𝟏𝟎 a fost conectată la această platformă, apelurile fiind preluate prin intermediul sistemului.

Platforma este administrată de Ministerul Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

Pe 7 septembrie, în cadrul ședinței Guvernului, Iuliana Cantaragiu a fost luată la rost de prim-ministra Natalia Gavrilița, din cauza unui site pentru lemne. „Pe 15 septembrie să fie. Să știți că în octombrie nu ne ajută”, a subliniat șefa Guvernului. Peste o zi, aceasta și-a dat demisia.


Pub