Moțiune de cenzură împotriva Guvernului: Deputații BCS au depus actul

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor înaintează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Vasile Bolea a declarat de la tribuna Parlamentului că acest guvern nu are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suveranului în acest stat. „Acest guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor doar pentru a câștiga simpatiile birocrației Cancelariilor europene, acest lucru este unul inadmisibil”, a declarat Bolea. 

Foto: captură video

Deputatul a subliniat că în acest moment țara traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic și social

„Țara se confruntă cu riscuri și amenințări pe termen scurt și mediu peste care se suprapun amenințări pe termen lung pentru care acest Guvern nu a găsit soluții adecvate. De la învestirea Guvernului RM trăiește în permanentă criză.

Mediul economic este supus unor turbulențe semnificative din cauza creșterii a prețurilor la resursele energetice, inflația pentru 2022 va depăși 40% anual, avem creșteri galopante la produse alimentare. În loc de măsuri concludente, acest Guvern se preocupă de interesele clanului politic care prin vot a instaurat acest Guvern”, a adăugat acesta.

„Noi o înaintăm astăzi și exprimăm vot de neîncredere față de Guvernul condus de Natalia Gavrilița”, a declarat Bolea.


Pub