Un moldovean și un cetățean al Azerbaidjanului prinși cu acte false. Vezi ce au declarat bărbații

Un moldovean și un cetățean al Azerbaidjanului au încercat să treacă frontiera de stat cu acte falsificate, însă polițiștii de frontieră le-au dat planurile peste cap. Este vorba despre o carte de identitate și un permis de conducere care au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Unul din faptași susține că le-ar fi procurat contra sumei de 200 euro. 

Foto: poliția de frontieră

Potrivit informațiilor, în primul caz, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un locuitor al orașului Ungheni, cu vârsta de 63 ani, fiind la volanul propriului automobil. În timpul prezentării la control a documentelor, inspectorul de la linie a observat și o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile competente din România. Cercetarea amănunțită a documentului a rezultat că este falsificată. Audiat, șoferul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul de la o persoana necunoscută, prin intermediul rețelelor de socializare, contra sumei de 200 de euro.

În cel de-al doilea caz este cercetat un bărbat de naționalitate Azerbaidjan cu vârsta de 42 de ani, care s-a prezentat la ieșirea din Moldova prin PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe. Acesta conducea un mijloc de transport cu numere de înmatriculare moldovenești și din declarații s-a aflat că activează la o firmă de taxi. În cadrul controlului au fost depistați indici de falsificare în permisul de conducere. La întrebările puse de către polițiștii de frontieră persoana a relatat că permisul l-ar fi perfectat pe căi legale, în Azerbaidjan și de faptul că este neveridic nu ar fi știut.

În ambele cazuri, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările. 


Pub