Carp în locul lui Bolea în Biroul Permanent, iar Trubca la șefia Comisiei agricultură: Ce modificări au mai aprobat deputații

Deputații au operat modificări în componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente. La ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărâre în acest sens a fost susținut cu 74 voturi.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit documentului, deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Alexandr Trubca a fost numit președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară. Totodată, Iurie Păsat va fi vicepreședintele Comisiei, iar Viorel Barda – secretarul. Comisia agricultură și industrie alimentară va mai avea un membru nou – deputatul din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Oleg Canațui.

Deputații au mai hotărât ca Roman Roșca să fie membrul Comisiei mediu și dezvoltare regională, iar Vasile Porțevschi – al Comisiei de control al finanțelor publice.

La fel, deputații au modificat componența nominală a Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. Deputatul Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Roman Roșca, a fost inclus în componența acesteia, după ce Legislativul a luat act de cererea de demisie depusă de fostul parlamentar, membru al comisiei, Vladimir Bolea. Roman Roșca va deține funcția de secretar al comisiei.

Potrivit documentului, ex-deputatul Vladimir Bolea a fost exclus din componența Biroului permanent al Parlamentului, după ce Legislativul a luat act de cererea de demisie depusă de acesta. Totodată, deputatul din Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Lilian Carp a fost inclus în componența Biroului permanent.


Pub