Nagacevschi, după Forumul privind reformarea Justiției: „Doi ONG-iști l-au băgat pe „ministrul” Litvinenco sub scaun, l-au coborât mai jos decât se putea”

Replici acide pe rețele, după ce fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a criticat Forumul „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției” și participarea actualului șef al Ministerului Justiției, Sergiu Litvinenco, la eveniment, alături de „ONG-iști”. „Felicitări lui Vlad Gribincea și lui Iulian Groza, unul veșnic reformator și altul mediator al clanurilor. Ați băgat „ministrul” sub scaun, l-ați coborât mai jos că nici se putea”, a scris Nagacevschi într-o postare pe pagina sa de Facebook. Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), nu a întârziat cu replica, iar Vlad Gribincea nu a venit, deocamndată, cu un comentariu.

Foto: UNIMEDIA
„Despre reforma justiției și forumul pe justiție de azi. Domnul Litvinenco alături de Iulian Groza (un ONG-ist) și un secretar de stat de pe la externe la un forum internațional. Doamna Președinte alături de ambasadorii SUA, UE și Vlad Gribincea (ONG-ist).

Felicitări lui Vlad Gribincea și lui Iulian Groza, unul veșnic reformator și altul mediator al clanurilor. Ați băgat „ministrul” sub scaun, l-ați coborât mai jos că nici se putea”, a scris fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.


În replică, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, a menționat: „Dragă Fadei, … “veșnic reformator” și “mediator al clanurilor” … ești bine?”.

„Dragă Iulian, consideri Ok din punct de vedere instituțional ca ministrul să nu iasă cu cuvântul de salut la un forum internațional pe domeniul justiției alături de Președinte și ambasadorii ce susțin reforma justiției? Da, asta deranjează. E vorba despre autoritatea MJ”, a explicat Nagacevschi.

„Știu că nu e politicos să răspund cu o întrebare, dar totuși … consideri ca e ok să vii cu așa post trăsnit? Aluzii, prostii și neadevăruri. M-ai surprins ca niciodată. Asta e concluzia ta după ce ai ascultat primele sesiuni ale Forumului? P.S. Da, și ca sa fiu corect în raport cu tine, îți răspund și la întrebarea ta, deși Vladislav Gribincea e mai indicat sa îți răspundă, dacă va dori. Agenda forumului este una buna, oferă loc și oportunitate pentru a aborda toate subiectele de actualitate. In rest, cred ca și Președinta și Ministrul Justiției au avut o ocazie foarte buna să își prezinte mesajele”, a spus, în replică, Groza.




Pub