Victorie pentru Moldova! Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială

Anastasia
Foto: olympic.md

Noutăți frumoase din lumea sportului. Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Amintim că ieri Anastasia Nichita a reușit să se califice în finala Campionatului Mondial de la Budapesta. În semifinalele categoriei de greutate 59 kg, sportiva a dispus de japoneza Sakura Motoki.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. Sportiva s-a născut în 1999 în satul Tătărești, raionul Strășeni. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

În luna aprilie 2022, Anastasia Nichita a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

În anul 2021, Anastasia ne-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice, atunci echipa #diez a realizat un interviu cu sportiva în care am aflat mai multe detalii despre pasiunea sa față de acest tip de sport. Puteți lectura și voi interviul în acest articol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente