‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCreșterea prețurilor la produsele alimentare va fi verificată de autorități

Creșterea prețurilor la produsele alimentare va fi verificată de autorități

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Creșterea prețurilor la produsele alimentare va fi verificată de autorități. Guvernul urmează să creeze un mecanism de monitorizare a prețurilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Verificările vor fi efectuate de reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorului, dar și de reprezentanții oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

Despre necesitatea înființării unui astfel de mecanism a menționat, premierul Natalia Gavriliță, în debutul ședinței de Guvern din data de 14 septembrie curent.

„Vedem ce se întâmplă în realitate, în fiecare raion, la magazin, la piață. Vedem dacă sunt anumite devieri, de exemplu, de la politica noastră de plafonare a adausului comercial la produsele social importante. De ce se întâmplă asta? Cine trebuie să meargă să verifice? Care sunt deciziile pe care trebuie să le luăm ca să ne asigurăm că în fiecare localitate politicile și deciziile Guvernului funcționează în practică. Iese antreprenorul și spune că prețul nu va fi ridicat, dar vine consumatorul și spune că prețul real pe care îl plătește este altul”, a spus Natalia Gavriliță.

În replică, grupul Trans-Oil, în legătură cu declarațiile Nataliei Gavriliță, a emis un comunicat de presă prin care reiterează că uzina de ulei „Floarea Soarelui” S.A. comercializează uleiul de masă Floris la prețul de 29,1 lei pentru o sticlă, la poarta uzinei (TVA inclus).

„Floarea Soarelui S.A. nu a efectuat nicio modificare a prețului, în sensul majorării acestuia. Ultima modificare a avut loc în data de 26 octombrie 2021 – prețul fiind stabilit la nivel de 29,1 lei pentru o sticlă Floris. Floarea Soarelui S.A. s-a angajat să plafoneze prețul de vânzare la nivelul de 29,1 lei pentru o sticlă – până în data de 01 septembrie 2023. Grupul Trans-Oil se adresează către autoritățile Republicii Moldova să investigheze, prin organele abilitate ale statului, agenții economici care încalcă prevederile legale și comercializează uleiul de masă Floris la un preț mai înalt decât 35 de lei pentru o sticlă vândută la raft (TVA inclus) (preț calculat în baza prevederilor Dispoziției nr. 21 a Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 18 mai 2022)”, se arată în comunicat.

Menționăm că, prețurile medii de consum au crescut cu peste 34% în luna august, comparativ cu luna august anul trecut, potrivit Biroului Național de Statistică.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›