image
Sursa foto: Jurnal.md

Alexandr Esaulenco va fi numit Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan; Acesta a lucrat la SIS 23 de ani

Alexandr Esaulenco, fostul șef al Serviciului de Informații şi Securitate al Republicii Moldova (SIS), va fi desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, 14 septembrie, avizul consultativ pentru candidatura acestuia.

Alexandr Esaulenco este licențiat în drept și a activat peste 23 de ani în Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova în calitate de ofițer de securitate, șef de direcție, director adjunct și director SIS. În prezent, este ambasador cu misiuni speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Amintim că Alexandru Esaulenco a fost numit, în iunie 2019, director al Serviciului Informații și Securitate pe un termen de cinci ani. Esaulenco a depus cererea de demisie pe 30 mai curent „în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: