image
Sursa foto: Profimedia

Alimentele care i-au fost impuse lui Carlos Alcaraz, ”bestia” care la 19 ani a scris istorie în tenis

Carlos Alcaraz (19 ani) a câștigat US Open și a devenit cel mai tânăr lider mondial din istorie.

Succesul ibericului vine după ani de muncă și disciplină de ”fier” din toate punctele de vedere, inclusiv alimentar.

Juanjo Moreno, preparator fizic care a lucrat cu Carlos Alcaraz, a transmis că spaniolul a fost nevoit să-și ajusteze obiceiurile alimentare și, deși nu a fost o misiune ușoară, a reușit să-i impună două produse pe care le consumă adesea: bananele și sushi.

”A fost greu să-l convingem. Sunt obiceiuri dificil de asimilat, dar care sunt necesare pentru menținerea și îmbunătățirea performanței unui sportiv.

De exemplu, să mănânce banane pentru că ele conțin și macronutrienți, și micronutrienți de care are nevoie.

Nu poate spune 'nu-mi plac bananele, nu mănânc'. La fel cu sushi, care are diverse texturi cu care nu era obișnuit, care ne ajută să obținem glicogen. S-a convins că e mâncare sănătoasă și îi place mult”, a declarat Juanjo Moreno.

În luna ianuarie, pe durata Australian Open, Mats Wilander remarca forma fizică a lui Carlos Alcaraz și transmitea că e sigur că spaniolul va deveni lider mondial, ceea ce s-a și întâmplat aproximativ jumătate de an mai târziu.

”Fizic, e deja atât de puternic, atât de rapid pe teren. Va fi numărul 1 în lume, pentru că nu se va opri până nu va ajunge în vârf”, spunea Mats Wilander.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: