image
Sursa foto: Guardian News

„Mă enervează la culme”; Regele Charles, iritat de un stilou defect la semnarea unor documente în Irlanda de Nord

Regele Charles al Marii Britanii a scris data greşit pe documente, apoi și-a manifestat frustrarea cauzată de un stilou care l-a pătat cu cerneală pe mână, marți, 13 septembrie, la semnarea în cartea de oaspeți, în Irlanda de Nord. Aceasta este a doua oară în ultimele trei zile când suveranul este vizibil deranjat în timpul ceremoniilor oficiale care au marcat înscăunarea sa ca rege.

Aflat în castelul Hillsborough de lângă Belfast, la puțin timp după ce a început să scrie pe documentele oficiale, regele Charles i-a întrebat pe asistenții din spatele său dacă data corectă este 12 septembrie. „Suntem în 13, domnule”, i s-a răspuns. „Doamne! Am completat data greșit”, spune Charles, apoi întreabă ca să se asigure: „13?”. Și primește răspunsul prompt: „Da, domnule”.

Aflat lângă el, regina consoartă Camilla îi spune: „Ai scris 12 mai devreme”. Vizibil iritat, după ce a observat că stiloul pe care l-a folosit i-a pătat mâna cu cerneală, Charles spune: „Am scris 12? Doamne, urăsc asta”, apoi se ridică, transmite Libertatea.

„Mă enervează la culme… De fiecare dată”, a mai spus Charles nervos, în timp ce se îndepărta de masă, imaginile fiind înregistrate de camera de filmat amplasată la câțiva metri.

Înainte să fie proclamat rege, un fost asistent a declarat pentru agenția Reuters că Charles poate fi amuzant, dar şi irascibil şi pretenţios.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat și va domni sub numele de Charles al III-lea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: