image
Sursa foto: Forbes.ro

Coreea de Sud a emis mandat de arest pentru dezvoltatorul criptomonedei eșuate Luna

Un tribunal sud-coreean a emis un mandat de arestare pe numele lui Do Kwon, principalul dezvoltator al criptomonedelor Luna și TerraUSD, a căror prăbușire spectaculoasă din luna mai a zguduit piețele criptografice din întreaga lume.

Kwon, care este și fondatorul platformei blockchain Terraform Labs, a fost acuzat de fraudă de către investitori în urma prăbușirii.

A fost emis un mandat de arestare pentru un total de șase persoane, inclusiv Do Kwon, care locuiesc în prezent în Singapore”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al procurorilor, fără a da detalii.

Ordinul de arestare vine după luni de investigații, inclusiv operațiuni de percheziție și confiscare la birourile aferente și la bursele locale de criptomonede.

TerraUSD, o așa-numită „stablecoin”, care a fost odată printre primele 10 criptomonede la nivel global după valoarea de piață, a rupt în luna mai legătura de 1:1 cu dolarul american, scăzând în valoare și trimițând token-ul pereche Luna să se prăbușească odată cu ea.

Potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, investitorii în cele două monede au pierdut aproximativ 42 de miliarde de dolari, transmite G4Media.ro.

Turbulențele de pe piață care au urmat au dus la falimentul mai multor companii cripto importante, printre care Celsius, un creditor cripto din SUA, și Three Arrows Capital, un manager de fonduri cripto cu sediul în Singapore.

Într-un interviu video acordat în luna august platformei media criptografice Coinage, Kwon a declarat că s-a mutat în Singapore din cauza preocupărilor legate de siguranța familiei sale și a respins sugestiile potrivit cărora mutarea s-ar fi datorat prăbușirii sau unei încercări de a se sustrage anchetatorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: