(video) Mihail Podoleak: Moldova să nu mai creadă în povești, dacă mai consideră că Rusia e partener interesant
Moldova trebuie să înţeleagă modalitatea Rusiei de a lupta, ei atacă infrastructura critică civilă, în prag de iarnă, susține consilierul prezidențial Mihail Podoleak. Acesta mai spune că rușii vor să îi priveze de lumină şi căldură și speră că Moldova „nu mai crede poveștilor precum că Rusia este un partener interesant”.
Foto: GETTY image

Podoleak spune că Ucraina nu folosește metoda pe care o folosește Rusia și atacă doar obiective militare, ca să reducă numărul atacurilor asupra teritoriului Ucrainei.

„Acum potrivit planului trebuie să eliberăm regiunea Lugansk. Căderea Doneţkului sau Luganskului vor reduce la zero aşteptările Rusiei de a câştiga acest război. Contraofensiva este importantă din mai multe puncte de vedere, ea demonstrează partenerilor externi că Ucraina poate nu doar să se apere, ci şi să atace. Acum în Rusia se discută scenariul eşecului.

Vreau ca și Moldova trebuie să înţeleagă cel fel de lupte duc rușii, ei atacă în prag de iarnă, infrastructura critică civilă, ei vor să înghețe, să ne priveze de lumină şi căldură cetățenii ucraineni.

De aceea, în Moldova, atunci când se discută despre Rusia ca fiind un partener interesant, cetățenii să nu mai creadă acestor poveşti”, a spus acesta.

Președintele Zelenski a declarat recent că „de la începutul lunii septembrie și până astăzi, soldații ucraineni au eliberat deja peste 6.000 km pătrați din teritoriul Ucrainei - în est și sud, iar avansul trupelor continuă.


Pub