Vladimir Bolea „nu înțelege motivele” protestelor fermierilor: Mie nu trebuie să-mi spună ei ce să facă un minister. Eu cunosc obiectul muncii și noi lucrăm împreună

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, nu vede „rostul protestelor” anunțate de agricultori pentru 20 septembrie. „Mie nu-mi trebuie să-mi spună ei ce trebuie să facă un minister, pentru că eu cunosc obiectul muncii. Mie foarte mult îmi place să lucrez cu oamenii și pentru oameni”, a declarat Bolea la Freedom de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am avut discuții, am constituit 28 de comitete de consultanță cu organizațiile de fermieri și discutăm toate problemele existente în acest sector. Statul e o structură imensă, din care colț nu ai trage, riști să lovești în cineva, dar noi am convins Ministerul de Finanțe să dea derogare pentru agricultori să folosească TVA pe care îl au în conturi la plata altor impozite. Acest lucru va fi decis de Comisia pentru Situații Excepționale și se va aplica până la 25 noiembrie. Între timp, Parlamentul va vota legea privind compensațiile și alte facilități pentru fermieri.

Nu există o lege care să te scutească deodată, oricum tu trebuie să mergi să discuți cu băncile pe reeșalonare, pe tot felul de scutiri, care se prevăd în legislație. Tu, agentul economic, îți iei mapa subțioară și mergi la toți acești oameni, pentru că toți sunt oameni, mai ales când vorbim despre bancă. Toate solicitările sunt rezolvate, dar trebuie să meargă să vorbească și nu vorbim aici de datoriile istorice.

Mie mi-e foarte greu să înțeleg care este motivul, pentru că tot ce vorbesc eu, le-am spus din start - mie nu-mi trebuia să-mi spună ei ce trebuie să facă un minister, pentru că eu cunosc obiectul muncii. Mie foarte mult îmi place să lucrez cu oamenii și pentru oameni și în mod deosebit, m-am îndrăgostit de agricultori, văzând ce înseamnă munca de agricultor și cât de complicată e. Nu mă pozitionez nici deasupra, nici dedesubt, nici într-o parte, nici în afara cercului, eu mă poziționez în rând cu agricultorii”, a declarat Vladimir Bolea.

Organizații de fermieri din țară anunță proteste cu tehnica agricolă pentru 20 septembrie, în mai multe raioane, pentru că, spun ei, prim-ministra Natalia Gavrilița nu a dat curs solicitării lor de a se întâlni, pentru a discuta problemele din sectorul agricol. 


Pub