(video) „Libertate Marinei Tauber! Jos, Maia Sandu!” Membri și simpatizanți Șor, cu un nou protest, la Curtea de Apel Chișinău

Membri și simpatizați ai Partidului Șor au protestat din nou, astăzi, în susținerea deputatei Marina Tauber. Manifestația s-a desfășurat la sediul Curții de Apel Chișinău.

Foto: Captură video

Urmăriți protestul integral, pe UNIMEDIA:


La 7 septembrie, mandatul de arest pe numele deputatei Marina Tauber a fost prelungit pentru încă 20 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații de la Ciocana. „Deja nu mă miră această decizie”, a comentat Tauber.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

La 21 iulie, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber.

Drept urmare, cererile PG interimar au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

În aceeași zi, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Tot atunci, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior, deputata a fost reținută.


Pub