Președintele Platformei DA despre ministrul Economiei, Sergiu Gaibu: „Foarte mult sper să vedem în zilele următoare o demisie asumată”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, crede că următorul ministru care trebuie să plece din funcție este Sergiu Gaibu de la Economie. „Am vorbit despre necesitatea schimbării ministrei mediului de foarte mult timp. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de calitate, de înțelegere a situației, bun simț și comunicare adecvată. La acest capitol încă sunt mulți miniștri codași. Guvernarea are nevoie să se reinventeze, să schimbe unele fețe și să dea drumul la tensiunile acumulate în societate. Lenea banală, lipsa de performanțe, dar și întrebări foarte serioase față de integritatea unora din administrație fac necredibile tentativele de ameliorare a situației de criză”, a spus politicianul referindu-se la demisia recentă Iulianei Cantaragiu.

Foto: Colaj UNIMEDIA

În plus, Dinu Plîngău consideră că sistemul de numire în funcție este construit foarte prost.

„Funcția de ministru nu mai este apogeul carierei unui specialist, ci doar o banală trambulină pentru a-ți face un CV pentru granturi mari prin ONG-uri. Pentru ca unii oameni din guvern să nu stea de la 8.00 la 17.00, până trece ziua de lucru, avem nevoie să regândim sistemul de salarizare pentru funcționarii publici. A lucra la stat trebuie să fie o perspectivă atractivă pentru cetățeni, cu facilități, salariu adecvat, dar și perspectivă de a crește, fără concursuri mimate sau promovări politice”, a spus el.

„Liderul a menționat că, Platforma DA pregătește un asemenea concept, fără populisme. Unica rugăminte este să fim responsabili, să nu mai dăm pomeni, ci să valorificăm pe bune modestele resurse pe care le avem ca stat. Garnitura guvernamentală trebuie regândită și asta o spun ca un prieten, ca un om care nu vrea destabilizări sau ca forțele străine să folosească politic greșelile guvernării. A fost schimbată ministra mediului. Da, și? Toată lumea-i bucuroasă, mai puțin ministra care a luat asupra sa toate criticile asumării de către guvernare a eliberării autorizației de mediu”, spus Plîngău.

Politicianul cere demisia ministrului Gaibu.

„Următorul trebuie să fie Sergiu Gaibu, ministrul economiei. Toate argumentele le vom prezenta separat. Foarte mult sper, să nu fie nevoie de asta și să vedem în zilele următoare o demisie asumată”, a precizat el.


Pub