Ultima oră! Marina Tauber a fost eliberată din penitenciar în arest la domiciliu. A ieșit liberă direct din sala de judecată

Deputata Marina Tauber a fost eliberată din arestul în penitenciar, direct din sala de judecată. Decizia a fost luată astăzi, de magistrații Curții de Apel Chișinău. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu.

Foto: Captură video

„Se admite parțial de mersul procurorului și se dispune prelungirea, în privința Marinei Tauber, a măsurii preventive sub formă de arestare la domiciliu. Termenul măsurii preventive a fi calculat din 14 septembrie, cu includerea duratei arestului preventiv din 9 septembrie. Pe Tauber Marina a o elibera din arest din sala de judecată imediat, dacă nu se află arestată pe altă cauză penală. Decizia este irevocabilă”, a anunțat magistratul Curții de Apel Chișinău.

Marina Tauber i-a îmbrățișat pe fruntașii și membrii Partidului Șor, prezenți în hol după protestul care a avut loc în fața sediului Curții de Apel Chișinău, în susținerea deputatei.

„Nu îmi vine să cred că am ieșit. Am emoții foarte mari. Nu îi doresc nimănui să știe cum am petrecut în penintenciar aceste 54 de zile”, a spus deputata.

„Nu suntem de acord cu decizia. Doamnei Tauber i-a fost aplicat arest la domiciliu. Noi considerăm că vina dumneaei nu este dovedită, bănuiala rezonabilă nu este dovedită de către procurori. Data viitoare, la prelungirea arestului la domiciliu totuși vom solicita să fie eliberată de orice măsură preventivă. Aceasta deja este o victorie a avocaților în acest proces”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.



Pub