(video) Miniștrii, convocați în ședință: Noi numiri în funcții, aprobate de Guvern

Miniștrii se întâlnesc într-o nouă ședință la Guvern. Pe ordinea de zi sunt 13 proiecte, printre care și cel privind aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei.

Foto: UNIMEDIA

16:05 Ședința s-a încheiat. 

16:00 Se examinează proiectul cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative. Proiectul, aprobat. 

15:58 Se prezintă spre examinare proiectul cu privire la transmiterea unui mijloc de transport. Proiectul, aprobat. 

15:56 Se examinează proiectul cu privire la modificarea punctului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 897/2000 privind constituirea Comisiei naționale pentru dezvoltarea Coridorului Europa-Caucaz-Asia, cu tranzitarea prin Republica Moldova. Proiectul a fost aprobat. 

15:56 Se prezintă spre examinare proiectul cu privire la unele măsuri în vederea recepției Arenei polivalente de interes național. Proiectul, aprobat. 

15:53 Se examinează proiectul cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Educației și Cercetării al RM și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului „Stipendium Hungari”. Proiectul, aprobat. 

15:46 Se examinează proiectul cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Regulamentului circulației rutiere. Proiectul a fost aprobat. 

15:37 Se prezintă spre examinare cu privire la modificarea punctul 2 din Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Proiectul, aprobat. 

15:35 Se examinează proiectul cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană”, semnat la 24 iulie 2019. Aprobat. 

15:34 Se examinează proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Proiectul aprobat. 

15:28 Se prezintă spre examinare proiectul pentru aprobarea proiectului de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași. Proiectul a fost aprobat. 

15:26  Se examinează proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați „Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”, semnat la Paris la 4 august 2022 și la Chișinău la 9 august 2022. Proiectul aprobat. 

15:26 Proiectul a fost aprobat. 

15:24 Se prezintă spre examinare proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, semnat la Chișinău la 17 august 2022.

15:20 Guvernul a aprobat numirea Alexandru Iacob în funcția de Secretar general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

15:10 Natalia Gavrilița a venit cu mai multe informații despre vizita ei la București. 

15:05 Ședința a început.

Urmărește live pe UNIMEDIA: 

Vezi ordinea de zi aici. 


Pub