(video) Tauber, primele declarații la libertate, după 54 de zile petrecute în penitenciar: „Nu îmi vine să cred”
Deputata Marina Tauber a fost copleșită de emoții atunci când magistrații Curții de Apel Chișinău au anunțat că aceasta este eliberată din arestul în peninteciarul 13 și plasată în arest la domiciliu. „Nu îmi vine să cred că am ieșit. Am emoții foarte mari. Nu îi doresc nimănui să știe cum am petrecut în penintenciar aceste 54 de zile”, a spus deputata.
Foto: Captură video

„Desigur că este o decizie parțial îmbucurătoare. Vreau să-i mulțumesc foarte mult în primul rând președintelui nostru, Ilan Șor, pentru toată susținerea și sprijinul. Cu susținerea tuturor am trecut cele 54 de zile și știu că noi toți împreună sub conducerea domnului Ilan Șor o să câștigăm. Victoria va fi de partea noastră, iar astăzi a fost prima noastră victorie”, a spus Marina Tauber, după anunțarea deciziei magistraților.

Afară, Marina Tauber era așteptată de o parte dintre protestatari, care au întâmpinat-o cu urale.

„Nu îmi vine să cred că am ieșit. Am emoții foarte mari. Vom continua să luptăm, așa cum am luptat. Astăzi, la ședința de judecată am venit în maioul Jos, Maia Sandu și desigur că după 54 de zile la pușcărie o să luptăm și mai tare, nu doar pentru mine, ci pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple cu nimeni. Luptăm pentru binele țării noastre”, a menționat deputata.

„Nu îi doresc nimănui să știe cum am petrecut în penintenciar aceste 54 de zile. Cândva o să vă povestesc, cred că o să scriu o carte”, a mai spus Tauber.



Deputata Marina Tauber a fost eliberată din arestul în penitenciar, direct din sala de judecată. Decizia a fost luată astăzi, de magistrații Curții de Apel Chișinău. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu.

Marina Tauber i-a îmbrățișat pe fruntașii și membrii Partidului Șor, prezenți în hol după protestul care a avut loc în fața sediului Curții de Apel Chișinău, în susținerea deputatei.

La 7 septembrie, mandatul de arest pe numele deputatei Marina Tauber a fost prelungit pentru încă 20 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații de la Ciocana. „Deja nu mă miră această decizie”, a comentat Tauber.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

La 21 iulie, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber.

Drept urmare, cererile PG interimar au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

În aceeași zi, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Tot atunci, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior, deputata a fost reținută.


Pub