Ministrul Muncii, despre ajutorul unic oferit doar bugetarilor: Salariile în mediul privat sunt mai mari. Statul nu este un angajator care exagerează cu salariile

Ministrul Muncii, Marcel Spatari, a explicat motivul pentru care doar angajații de la stat, care au salariu mai mic de 15 mii de lei, beneficiază de ajutor unic. „În momentul în care statul nu-și permite să crească salariile suficient de mult cum sunt așteptările, statul intervine cu acest sprijin sprijin unic. Salariile în mediul privat sunt mai mari, deci statul nu este un angajator care exagerează cu salariile, sunt mici la stat”, a spus ministrul, la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Foto: UNIMEDIA

„Statul este și un angajator și ca orice angajator responsabil are grijă de proprii săi angajați. Este adevărat că statul plătește angajații din fonduri publice, acum în momentul în care statul nu-și permite să crească salariile suficient de mult cum sunt așteptările, statul intervine cu acest sprijin sprijin unic ca un angajator care se respectă și nu putem să spunem că statul plătește decât se plătește în mediu privat. Salariile în mediul privat sunt mai mari, deci statul nu este un angajator care exagerează cu salariile, sunt mici la stat.

Miniștrii și deputații nu vor beneficia pentru că avem mai mult de 15 mii pe lună”, a spus Spatari.

Totodată, a îndemnat angajatorii să-și ajute salariații.

Acum o săptămână, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a îndemnat persoanele angajate în sectorul privat să vorbească cu angajatorul în cazul în care au nevoie de majorări de salariu.

„Angajatorul e o persoană privată, un agent economic, deci discuții despre majorarea salariului trebuie să fie cu angajatorul. Nu-i poți spune unei companii private cât să pună salariu, afectezi competitivitatea, noi am reglementat salariul minim”, a spus Gavrilița.


Pub