‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 25 martie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDe astăzi, peste 100 de stații meteo devin disponibile pe Agrobiznes Meteo

De astăzi, peste 100 de stații meteo devin disponibile pe Agrobiznes Meteo

‹ adv ›
‹ adv ›

Platforma Agrobiznes Meteo, prima platformă de agro-meteo gratuit în agricultură, devine și mai accesibilă pentru fermierii din țară!

De această dată, venim cu o noutate ce nu poate să nu bucure pe fermierii ale căror câmpuri se aflau la distanțe prea mari de la stațiile meteo anterior disponibile – numărul acestora a fost majorat până la 102.

„Obiectivul principal a fost de a asigura accesul cât mai multor fermieri la datele platformei Agrobiznes Meteo, iar ultimele să asigure exactitatea maxim posibilă în condițiile existente. În acest context, am majorat numărul stațiilor de la 82 la 102. Astfel, proiectul devine accesibil și mai multor fermieri, care pot în mod gratuit beneficia de toate avantajele platformei. Optimizarea tratamentelor, realizarea lucrărilor în momente cheie pentru culturi și monitorizarea evoluției dăunătorilor sunt doar câteva dintre avantajele platformei”, explică Sergiu Smocinschi, reprezentantul iMetos.

Platforma Agrobiznes Meteo este un proiect dezvoltat de Agrobiznes în parteneriat cu iMetos și maib. Lansată la sfârșitul anului 2021, platforma a fost îmbunătățită continuu, astfel încât fermierii să aibă acces la cât mai multe date utile.

„Integrarea soluțiilor digitale în agricultură este unul dintre obiectivele de bază ale Agrobiznes. Vorbim despre soluții simple, eficiente, dar în același timp disponibile tuturor, în special micilor producători pentru care achiziționarea unei stații meteo ar presupune costuri destul de mari. Proiectul va continua să se dezvolte, astfel, în următoarea perioadă, vom prezenta noi facilități ce vor fi disponibile fermierilor”, a menționat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Detalii despre cum utilizăm platforma Agrobiznes Meteo găsiți pe acest link.

Amintim că, pe Agrobiznes Meteo sunt disponibili senzori pentru determinarea temperaturii solului, dar și modele de îmbolnăviri pentru mai multe culturi.

Un articol interesant ce oferă mai multe detalii despre cum am putea utiliza datele platformei pentru a mări eficiența pesticidelor pulverizate găsiți pe acest link.

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. „Platforma Agrobiznes Meteo este un proiect dezvoltat de Agrobiznes în parteneriat cu iMetos și maib.”
    -Ați discutat și cu deținătorii de stații?
    -102 companii care au investit in stații meteo.

    • Bună ziua, desigur. Fiecare dintre deținătorii stațiilor beneficiază de alte facilități în schimbul datelor.
      Proiectul nu este despre a nemulțumi pe cineva, ci despre a face pe mai mulți multumiți 🙂

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii