‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBolea: „Toate cerințele agricultorilor sunt realizate”

Bolea: „Toate cerințele agricultorilor sunt realizate”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Statul a realizat deja cerințele agricultorilor, dar este dreptul fermierilor de a protesta, spune Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, potrivit căruia autoritățile ajută agricultorii afectați de seceta severă din acest an prin permisiunea de a-și achita impozitele până la data de 25 noiembrie.

O derogare de la lege în acest sens va fi aprobată de către Comisia Situații Excepționale. De asemenea, potrivit ministrului, fermierii nu vor fi penalizați de către Inspectoratul Fiscal sau bănci dacă-și întârzie plățile.

Totodată, ministrul a anunțat și despre reducerea ratei dobânzii cu 8,5% pentru unele credite investiționale.

Ieri, consiliile de administrare a Federației Naționale a Fermierilor și Asociației Forța Fermierilor au decis să organizeze o acțiune de protest la 20 septembrie curent, cu scoaterea tehnicii agricole în stradă, în mai multe raioane ale țării.

În context, Vladimir Bolea a spus că toate cerințele agricultorilor sunt realizate.

„Noi avem 6500 de agenți economici care lucrează pe această dimensiune și pentru mine toți sunt importanți. Este un drept al lor să protesteze. Motivul lor este că au credite la bănci și vor să și le reeșaloneze și datoriile față de companiile care le vând lor inputuri, de asemenea vor ca Inspectoratul Fiscal să nu le pună penalități și să nu plătească impozite. Inspectoratul Fiscal nu va pune penalități nimănui, dar trebuie să meargă și să vorbească cu ei fizic”.

Ca răspuns la aceste declarații, Alexandru Slusari a cerut sa fie publicat „acel act normativ, emis și publicat, care prevede că revendicările noastre sunt realizate”, deoarece nimeni din agricultori nu ar simți că acest lucru s-a întâmplat.

„Marea majoritatea fermierilor mici și mijlocii în prezent sunt afectați concomitent de secetă, embargou politic rusesc, scumpiri exorbitante la toate resursele necesare producerii agricole și prețurile mizere la producția agricolă. Așa de greu nu a fost nici în anul 2020. În acest context, am o singură întrebare. Unde este acel act normativ, emis și publicat, care prevede că revendicările noastre sunt realizate?” a declarat el.

‹ adv ›

Potrivit ministrului, facilitățile oferite agricultorilor se aplică doar pentru datoriile acumulate în acest an, nu și pentru datoriile istorice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›