(doc) Anulare la carnete pentru cei mici: Elevii de până-n clasa 5-a, cu abonamente în transport, nu mai trebuie să prezinte acte în plus

Elevii din clasele primare nu vor trebui să prezinte și carnetul școlii, atunci când circulă în transportul public cu abonamentul eliberat gratuit de municipalitate. Direcția generală transport public și căi de comunicații a emis o circulară în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit șefului adjunct al Direcției generale educație, Andrei Pavaloi, datele despre elev, fotografia și ștampila instituției de învățământ sunt prezente pe abonament. Respectiv, nu mai este necesară prezentarea carnetului de elev sau a unui alt act confirmativ.

Abonamente gratuite sunt acordate și elevilor refugiați ucraineni, care au fost încadrați în instituțiile educaționale din Chișinău, precum și celor cu statut de audient.

De asemenea, copiii ucraineni, care nu studiază într-o instituție de învățământ din Chișinău, dar se deplasează la activități extracurriculare în instituții municipale, pot solicita abonament gratuit la administrație.

Elevii din clasele I-IV-a beneficiază de abonamente gratuite pentru a călători cu troleibuzul și cu autobuzul în raza municipiului Chișinău. Acestea pot fi ridicate în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază copiii.



Pub