image
Sursa foto: newsweek.com

Patriarhul Kirill îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Putin

Patriarhul Kirill al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Vladimir Putin, comandanții militari și politicienii țării. ”Este nevoie de ajutor divin pentru ca aceștia să ia deciziile corecte în războiul din Ucraina”, susține capul bisericii ruse, citat de Digi24.

"Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea. Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor. Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare",

a fost mesajul patriarhului.

De la începutul lunii septembrie până acum, Ucraina și-a luat înapoi 6.000 de kilometri pătrați, din teritoriul cucerit de trupele rusești, susține președintele Volodimir Zelenski, în mesajul său din cursul nopții. Ieri, informațiile erau că 3.000 de kilometri de teritoriu a fost recucerit. Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite susține că Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov. Militarii ucraineni au ajuns până la granița cu Rusia, pentru prima oară de la începutul invaziei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: