Sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov anunță că a trimis 10.000 de luptători pe frontul din Ucraina

13 Sept. 2022, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Sept. 2022, 09:21 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a spus că, la ordinul său, 10.000 de kadîroviți au plecat să lupte în Ucraina.

Kadîrov a publicat un videoclip în care deputatul Adam Delimhanov afirmă că „10.000 de oameni” vor opera în „regiunea Herson, Zaporojie și Republica Populară Donețk”.

Potrivit acestuia, kadîroviții s-au întors în Ucraina după ce au fost în concediu.

Vestea despre întoarcerea kadiroviților în Ucraina a apărut pe fundalul unei contraofensive reușite a trupelor ucrainene, care au reușit să avanseze semnificativ în direcția Harkov.

Și după ce Ramzan Kadîrov a făcut un gest neașteptat și a criticat conducerea armatei ruse, după ce aceasta a fost luată prin surprindere de contraofensiva trupelor ucrainene.

Într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său de pe Telegram, Ramzan Kadîrov spune că Kremlinul s-ar putea confrunta cu consecințe grave din cauza pierderii teritoriului ocupat în Ucraina și administrat deja de Moscova, despre care rușii au declarat în mod repetat că plănuiesc să-l păstreze „pentru totdeauna”. Liderul cecen se abține, totuși, să „lovească” prea tare în Vladimir Putin și spune că este posibil ca acesta să nu fie corect informat despre situația actuală, potrivit The Guardian.

„Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări în desfășurarea operațiunii militare speciale, voi fi nevoit să mă duc la conducerea țării pentru a le explica situația de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a spus Kadîrov.

Kremlinul a dat asigurări că Putin este la curent cu retragerea trupelor ruse în Ucraina. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a spus că armata l-a informat pe Vladimir Putin despre regruparea trupelor ruse pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Desigur, tot ceea ce se întâmplă, orice acțiuni pe care le face armata în timpul operațiunii speciale sunt raportate comandantului suprem.

Președintele Putin are o comunicare constantă, s-ar putea spune, non-stop cu ministrul Apărării și cu toți liderii militari. Desigur, nu poate fi altfel în cursul unei „operații militare speciale”.

„Operațiunea militară specială” continuă și va continua până când obiectivele care au fost stabilite inițial vor fi atinse”.

În plus, Peskov a spus că „nu există condiții prealabile” pentru a răspunde apelului președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a purta discuții între Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău