Experiența centrului de limbi străine din cadrul UTM, LEXIS: cum se obține un certificat Cambridge English

4-9
Foto: UTM

Impresionați de experiența profesorilor și discipolilor Centrului de Limbi Străine LEXIS din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, unde, recent, un grup din 33 de copii au susținut cu succes examenul internațional Cambridge, echipa emisiunii „Telematinal” a postului TVR Moldova a invitat-o la un dialog despre testarea competențelor lingvistice în cadrul examenelor Cambridge pe conf. univ., dr. Svetlana Catereniuc.

Referindu-se la examenele Cambridge, conf. univ., dr.  Svetlana Catereniuc a menționat că acestea sunt accesate de o categorie vastă de candidați, începând de la copii din clasele primare și finalizând cu adulții, în funcție de scopul pe care aceștia și-l propun. Prezența unui certificat internațional de limba engleză Cambridge Assessment English este un instrument foarte important atât în dosarele elevilor, tinerilor, studenților, cât și  al adulților, acesta atestând nivelul înalt de cunoștințe sau de aptitudini profesionale ale deținătorilor acestora. Sunt 6 nivele lingvistice, începând cu A1, A2 (Young Learners – pentru elevii claselor primare/gimnaziale), urmate de  B1 (Preliminary for Schools), B2 (First for Schools), C1 (Advanced) și  finalizând cu C2 (Proficiency). Fiecare nivel lingvistic are aceleași probe – Reading & Use of English (citire și folosire a limbii engleze), Writing (scriere), Listening (ascultare), Speaking (vorbire) complexitatea acestora avansând de la un nivel la altul,  însă tehnicile și procedurile de susținere sunt aceleași pentru toate nivelurile lingvistice. Pentru fiacre nivel lingvistic pregătirile durează câte un an, audienții urmând să susțină examenul la finele fiecărui nivel, pentru a-și testa cunoștințele și a-și trece în palmares certificatul respectiv, recunoscut atât la nivel național, cât și internațional.

Prezenți la interviu, elevii care au obținut certificatul Cambridge au menționat că pregătirile către examen au durat un an, având câte două lecții de engleză pe săptămână, a câte 1,5 ore, iar examenul propriu-zis li s-a părut destul de ușor. Potrivit lor, obținerea certificatului Cambridge le va deschide posibilitatea de a-și continua studiile la universități de peste hotare și de a comunica cu persoane din alte țări.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente