Spectacol, dans sau quiz. Alege evenimentul care ți se potrivește cel mai bine și pretrece o seară de miercuri superbă

eveniment
Foto: Facebook/Moldo Crescendo

Ne apropiem de mijlocul săptămânii, iar pentru a o continua cu dispoziție bună și idei luminoase, în ciuda timpului de afară, avem nevoie de momente de evadare din rutină.

Așadar, îți propunem o listă de cinci evenimente care îți vor trezi spiritul creativ și îți vor seta motivația pentru zilele care au mai rămas până la weekend. Enjoy!

Spectacolul „Sonata Lunii”

Facebook/Teatrul Geneza Art

Vino miercuri, 14 septembrie, la ora 19.00, la Geneza Art, la spectacolul „Sonata lunii”, inspirat din filmul ,,Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca.

Este o poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus. Vecinii de jos sunt împreună de mulți ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. Într-o seară de vineri, vecinii de sus, puțin mai tineri decât ei, vor veni în ospeție. Ce nu ştiu gazdele este că această seară se va transforma pe neaşteptate într-o orchestră de emoții neacordate. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiența în sex. O comedie 18+ care te va ține pe val.

În roluri: Iurie Gologan/ Inna Colbasiuc, Nicu Țurcanu/ Cristina Trînbaci, Viorel Cozma/ Ana-Sia Cărăuș, Cristian Perepeliuc/ Veronica Odagiu, Andrei Chira/ Victoria Botnar, Mihai Bordian/ Daniela Burlaca.

Regie: Daniela Burlaca, Costume: Lilia Ixari.

Prețul biletelor este de 300 de lei și pot fi rezervate la numărul 0691 32 746 sau cumpărate la linkul anexat aici.

Biletele rezervate la telefon trebuie ridicate de la casele teatrului timp de 24 ore.

Seară de dans modern

Facebook/Moldova Festival Contact+

Vino miercuri, 14 septembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, la o seară care prezintă școlile de dans din Moldova și regiunea transnistreană, care au început deja să lucreze în direcția dansului modern și creează forme precum performance-uri și spectacole într-un act.

Tot în această seară va fi prezentată lucrarea comună a două școli: Moldova – regiunea transnistreană, e o lucrare pusă în scenă special pentru acest festival de către Olga Labovkina – o coregrafă sclipitoare și puternică.

Vor participa școlile:
# Teatrul de Dans FANTEZIA, Chișinău, Teatrul de Dans BOOM, Bender, Orașul Copiilor Din Noi, coregrafie de Olga Labovkina, 32 min;
# Teatrul de dans BOOM, Bender, Mica femeie, coregrafie de Olga Yakimchenco, 20 min;
# Compania de dans Medea, Chișinău;
# Concert, coregrafie de Irina Slobodeniuc, 20 min.

Biletele variază între 100 și 200 de lei și pot fi cumpărate la linkul anexat aici.

Evenimentul vine ca un sprijin pentru tinerii artiști, pentru arta contemporană și pentru cultură în general, precum și pentru dezvoltarea gândirii deschise în rândul tinerilor artiști și un exemplu în acest sens.

Atelier de scriere creativă & Recital artistic cu Ronin TERENTE

Facbook/Biblioteca Targu-Mures

Îți place poezia? Îți place să scrii sau să reciți poezii? Cauți metafore și sensuri ascunse? Vrei să știi cum să reciți un text, cum să-ți pui emoțiile pe foaie, cum să dai viață unei idei? Dacă răspunsul la întrebările de mai sus e DA, atunci aceste întâlniri sunt pentru tine.

În fiecare miercuri, de la 15.15 la 16.16 vino la Biblioteca „Târgu-Mureș” la o întâlnire cu poetul și actorul Ronin Terente într-un workshop literar despre formele de poezie și recital – de la vers clasic și vers alb până la slam, spoken poetry și rap.

Workshop-ul literar este destinat copiilor și adolescenților pasionați de poezie și actorie! Aveți șansa, poate unica, de a învăța multe din culisele unui poet și actor ca Ronin Terente!

Pub Quiz sezonul #19

Facebook/MindGames.md – Pub Quiz

Pub Quiz este un joc intelectual-distractiv, unde fiecare participant, poate util și cu plăcere să își petreacă timpul, să își demonstreze ingeniozitatea, norocul și, nu în ultimul rând, cunoștințele sale, răspunzând la întrebări, într-o companie de oameni veseli și pasionați.

În fiecare miercuri și joi la orele 19.30 la 3 Little Pigs Pub, pe adresa, str. București 67, vino la Pub Quiz sezonul #19.

Pentru a participa este nevoie de înregistrare prealabilă la linkul anexat aici, iar apoi să achite taxa de participare în valoare de 60 de lei.

Mai multe detalii despre modul în care este organizat quiz-ul poți să găsești aici.

Robotică la bibliotecă

Facebook/Biblioteca Targu-Mures

Biblioteca „Târgu-Mureș” a lansat în 2018 un serviciu IT din cadrul Programului CONNECT PLUS, destinat copiilor cu vârsta de la 10 ani.

Așadar, miercuri, 14 septembrie, poți veni la Biblioteca „Târgu-Mureș” la Robotică, începând cu ora 15.00, pentru a explora cei șaase roboți de care dispune Makeblock Ultimate 2.0.

Participarea la Robotică este posibilă doar cu înregistrare. Locurile sunt limitate, iar activitatea este gratuită. Doritorii de a participa la instruiri se pot înregistra la nr. de tel. (022) 43-83-55!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente