‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMăsuri de sprijin pentru agricultori: termenul achitării impozitelor pe bunuri imobiliare - 25 noiembrie

Măsuri de sprijin pentru agricultori: termenul achitării impozitelor pe bunuri imobiliare – 25 noiembrie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii a anunțat că după discuțiile avute cu Ministerul Finanțelor s-a luat decizia ca, la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), să fie supusă votului decizia care prevede derogarea de la art. 282, alin.1 din Codul Fiscal.

„Astfel că, pentru producătorii agricoli care au avut de suferit ca urmare a secetei severe din anul 2022, se stabilește termenul achitării impozitelor în cazul bunului imobiliar, până la data de 25 noiembrie curent. Derogările prevăzute la pnc.1 se fac doar pentru bunurile imobiliare care fac obiectul investițiilor în sectorul agroalimentar, în baza actelor de constatare a secetei, întocmite de către comisiile locale în modul stabilit de lege”.

Ministrul a mai spus că împreună cu Comisia parlamentară se elaborează un proiect de lege ce prevede achitarea din contul TVA a impozitelor și taxelor. 

„Această decizie nu poate fi aprobată de CSE, doar de Parlament. Proiectul este în elaborare”.

Menționăm că, anterior, Ministerul Finanțelor a anunțat, în cadrul unei emisiuni, că nu agreează ideea acordării unor facilități fiscale pentru agricultorii afectați de seceta severă din acest an.

Tot în cadrul briefingului de presă, Vladimir Bolea a informat că pe data de pe 11 octombrie urmează să plece într-o vizită în Egipt pentru a discuta despre exportul de fructe în această țară.

Ministrul speră ca până la finele acestui an să fie semnat Acordul de liber schimb cu Egipt, pentru exportul de fructe.

În ceea ce ține de problema producătorilor de mere, el a dat asigurări că se depun eforturi pentru a majora volumul exporturilor, inclusiv pe piața românească.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›