‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAjutorul de stat pentru compensarea accizei la motorină - în conturile beneficiarilor

Ajutorul de stat pentru compensarea accizei la motorină – în conturile beneficiarilor

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a debursat pe contul beneficiarilor ajutorul de stat pentru compensarea accizei la motorina utilizată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie (semestrul I), conform Regulamentului aprobat prin HG nr. 275 din 27.04.2022.

Suma totală debursată a fost de cca. 46, 2 mil. de lei, cu sursă de finanțare din Fondul Național de Dezvoltare în Agricultură și Mediul Rural (FNDAMR), pentru un număr de 1 467 beneficiari .

Până la moment, AIPA a subvenționat acciza la motorină pentru următoarea cantitate de motorină:

Amintim că, la începutul lunii iulie curent, Guvernul a aprobat decizia conform căreia producătorii agricoli micro, mici și mijlocii din Moldova vor beneficia de compensarea accizei la motorina utilizată de la începutul anului curent, în valoare de până la 100% sau 2980 lei/tonă.

Totodată, se achită integral acciza la motorină pentru toate tipurile de exploatații din sectorul zootehnic. Producătorii agricoli mari pot beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei/tonă. 

În acest scop, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural au fost alocate suplimentar 120 de milioane de lei. Astfel, Fondul pentru rambursarea integrală a accizei pentru producătorii agricoli constituie 320 de milioane de lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii