image
Sursa foto: parlament.md

Dorian Istratii a explicat de ce pensionarii vor primi un ajutor unic mai mic decât bugetarii; Reacţia lui Reniţă şi Vovc

În cadrul emisiunii ,,Ora expertizei" de la Jurnal TV, deputatul PAS Dorian Istratii a explicat de ce pensionarii, care au o pensie de până la 5.000 de lei, vor primi din partea Guvernului un ajutor unic de 1.500 de lei, iar bugetarii, care au un salariu mai mic de 15.000 de lei, vor primi un ajutor unic de 3.000 de lei.

Astfel, potrivit deputatului, bugetarii vor primi un ajutor unic mai mare decât cel al pensionarilor, fiindcă aceştia au la întreţinere şi copii, au cheltuieli suplimentare şi ipoteci.

Totodată, acesta a precizat care este sursa banilor destinaţi pentru ajutorul anumitor categorii de populaţie şi dacă aceste rectificări la buget au susţinere financiară:

„Cu siguranţă au susţinere financiară. Avem suportul partenerilor noştri din UE, avem foarte multe granturi care se oferă, avem posibilitate cu finanţări direct la buget. Înţelegem situaţia în care se află acum cetăţenii, în contextul creşterii inflaţiei. De aceea, am decis să dăm mai multe ajutoare şi mai mult suport, inclusiv, pentru salariaţi şi pentru pensionari”, a menţionat Istratii.

Cu referire la aceste rectificări bugetare, Iurie Reniţă a declarat: ,,Este un buget mai delicat... Fără sprijinul UE era mai mult decât supravieţuirea RM ca stat...Categoria cea mai avantajată trebuia să fie cea a pensionarilor”.

,,Este salutabil că majoritatea parlamentară încearcă să ajute populaţia..., dar să înţelegem un lucru, 700 de lei costă un metru ster de lemn, dar pentru a aduce lemnul acasă costă circa 1000 de lei. O să reuşească pensionarii să reziste acestei perioade reci a anului? , a spus deputatul PPDA Liviu Vovc.

Amintim că pe fondul creșterii prețurilor, Guvernul va implementa în luna septembrie măsuri de ajutorare a salariaților cu copii și a pensionarilor. Anunţul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: