image
Sursa foto: Jurnal.md

MAEIE își reconfirmă sprijinul pentru Ucraina: „Au fost uciși mii de civili; Acest comportament barbar, trebuie să înceteze”

În cele 200 de zile ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, au fost uciși mii de civili nevinovați. Toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional. Este mesajul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, lansat astăzi, la împlinirea a 200 de zile de la începerea războiului nedrept și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război, inclusiv ca urmare a atacurilor recente absolut nejustificate asupra infrastructurii civile din Harkov, care au lăsat fără electricitate mai multe regiuni din țara vecină.

Acest comportament barbar, în totală desconsiderare a vieții civililor, trebuie să înceteze imediat”, se mai spune în declarația MAEIE.

Amintim că trupele militare ruse au invadat Ucraina la 24 februarie, curent.

Stânga politică de la Chișinău: PSRM, PCRM, partidul „Șor”, și conducerea din UTA Găgăuzia nu au condamnat războiul. Mai mult ca atât ei încearcă să destabilizeze situația din RM prin proteste care ar fi cauzate de prețurile și tarifele mari fără să specifice că aceste sunt cauzate de război și șantajul energetic rus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: