image
Sursa foto: Profimedia

Lider detașat! Suma imensă câștigată de Iga Swiatek din tenis în 2022. Rafael Nadal nici nu se apropie

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) a câștigat US Open după o finală cu Ons Jabeur, 6-2, 7-6 (5), și a ajuns la șapte titluri cucerite în 2022.

Performanțele din teren se reflectă și în conturile campionei poloneze, care, odată cu triumful de la New York, a ajuns la 9.2 milioane de dolari câștigate din tenis doar în 2022!

Iga Swiatek este lider detașat într-un clasament al jucătorilor de tenis cu cele mai mari încasări de la turnee în 2022.

Pe locul doi într-un astfel de top se află Carlos Alcaraz, finalist la US Open. Cu o înfrângere în finală, spaniolul va ajunge la 7.3 milioane de dolari câștigate în 2022, în timp ce un succes în ultimul act, unde îl întâlnește pe Casper Ruud, i-ar aduce încă 1.3 milioane de euro.

Rafael Nadal, un alt jucător care a transferat o formă remarcabilă în 2022, campion la Australian Open și la Roland Garros, a câștigat în acest an din tenis 6.6 milioane de dolari, scrie Marca.

Triumful de la US Open nu înseamnă pentru Iga Swiatek doar rotunjirea conturilor și consolidarea poziției de lider WTA, ci și scrierea unei noi pagini de istorie pentru sportul polonez.

Concret, Iga Swiatek a devenit prima reprezentantă a Poloniei care reușește să câștige Grand Slam-ul de la New York.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: