image
Sursa foto: Profimedia

Scandal în Bosnia după ce a fost anunţat un "amical" cu Rusia, cu o zi înaintea startului Cupei Mondiale

Sarajevo se află în mijlocul unui adevărat scandal după ce Federaţia de Fotbal a anunţat perfectarea unui "amical" cu Rusia.

După Kîrgîzstan, care a acceptat să joace pe 24 septembrie o partidă de verificare cu Rusia, la Bişkek, Bosnia Herţegovina a anunţat şi ea perfectarea unui joc de pregătire, pe 19 noiembrie.

Deci cu o zi înaintea începerii Cupei Mondiale. Competiţie pentru care Rusia ar fi trebui să joace la baraj dacă nu era exclusă din toate competiţiile pentru invadarea Ucrainei.

Decizia federală a fost luată cu cinci voturi la unu, într-o şedinţă de urgenţă, desfăşurată vineri.

Printre cei care au reacţionat se află doi dintre cei mai importanţi jucători ai naţionalei pe care România o are ca adversară în Liga Naţiunilor.

Edin Dzeko, vedeta lui Inter Milano şi căpitanul naţionalei Bosniei Herţegovina, a criticat în mod deschis decizia.

"Sunt împotriva disputării acestui meci. Sunt mereu deoar de partea păcii", a declarat Dzeko pentru publicația bosniacă Klix, citat de euronews.com.

"Din păcate, nu eu sunt cel care decide împotriva cui va juca Bosnia, dar poziția mea este clară pentru că nu mi se pare normal să joci acest meci în timp ce oameni nevinovați sunt uciși. Sunt solidar cu poporul Ucrainei în aceste vremuri dificile pentru ei", a completat Dzeko.

"Decizia nu este bună. Sunt fără cuvinte. Federaţia de Fotbal știe ce cred eu", l-a completat mijlocașul Miralem Pjanic, acum sub comanda lui Cosmin Olăroiu la Al Sharjah, dar care aparţine de Barcelona.

Benjamina Karic, primarul capitalei Saraievo, a reacționat la știrea despre stabilirea meciului şi a anunţat că administrația orașului își va înceta sprijinul pentru Federaţie dacă se va disputa meciul la Sankt Petersburg.

„Sarajevo, ca oraș care a fost sub cel mai îndelungat asediu din partea agresorilor, și eu, ca primar, condamn ferm decizia Asociației Naționale de Fotbal de a juca un meci amical cu Rusia”, a postat ea pe Twitter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: