image
Sursa foto: Profimedia

Ce a spus Casper Ruud despre Carlos Alcaraz, după finala US Open 2022

Carlos Alcaraz l-a învins pe Casper Ruud în finala de la US Open, cu 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, care avea la rândul său şansa să urce în fotoliul de lider al clasamentului mondial, dacă reuşea să cucerească trofeul la ultimul Grand Slam al anului.

Norvegianul a rămas impresionat de jocul etalat de adversarul său, despre care a spus că este o combinație între Novak Djokovic și Rafael Nadal.

"Bineînţeles că sunt dezamăgit că nu a ieşit aşa cum am dorit, dar mă bucur că am jucat unul împotriva celuilalt, pentru titlu şi pentru locul unu mondial. Este meritat, având în vedere rezultatele noastre bune de-a lungul anului. Sunt foarte mândru că sunt numărul doi. Într-un fel, acesta este un lucru bun: încă pot alerga după primul loc. Dar cu siguranţă va fi dificil. Este incredibil de impresionant ceea ce Carlos a realizat deja şi uneori e greu de crezut că este doar un adolescent. Dar aşa este. Are 19 ani, cu patru ani mai tânăr decât mine.

Este unul dintre acele puţine talente rare care apar din timp în timp în sport. Şi-a ridicat nivelul de joc când a fost nevoie. Mai ales în setul al treilea, când jocul era pe punctul de a se întoarce în favoarea mea. Am avut câteva mingi de set (două - n.red), dar nu am reuşit să le fructific. Poate că acel set a decis meciul. Tot meritul îi revine lui. Dar, în acelaşi timp, sunt mândru de mine, am dat totul pe teren. Am jucat un tenis fenomenal în aceste două săptămâni. Speră că voi avea o altă şansă de a câştiga un Grand Slam, în viitor", a declarat Casper Ruud.

"Mobilitatea este una dintre numeroasele sale arme. El este foarte rapid. El poate lovi mingi ca nimeni altul. Acest sport a devenit atât de solicitant din punct de vedere fizic. Cred că Novak (Djokovic) şi Rafa (Nadal) au pus ştacheta sus pe acest aspect. Rafa, când avea vârsta lui Carlos, era la fel, recupera tot. Novak este la fel lucru, cu flexibilitatea lui. El reuşeşte să facă anumite mişcări astfel încât să te întrebi „Cum este posibil asta?” Carlos este un fel de combinaţie celor două. Este impresionant", a mai spus Casper Ruud.

Victoria de la US Open i-a adus lui Carlos Alcaraz un cec în valoare de 2,6 milioane de dolari, în timp ce Casper Ruud a fost recompensat cu 1,3 milioane de dolari pentru calificarea în finală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: