(video) Volodimir Zelenski: Mai credeți că suntem „un singur popor”? Frigul și foametea sunt mai puțin înfricoșătoare ca „fraternitatea și prietenia voastră”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis Federației Ruse un mesaj dur, după ce forțele armate ruse au atacat mai multe puncte din infrastructura critică civilă a țării vecine. Liderul de la Kiev a confirmat loviturile „deliberate și cinice”, care au lăsat fără curent electric regiunile Harkov și Donețk, precum și, pațial, Zaporijie, Dnipropetrovsk și Sumi.

Foto: president.gov.ua

„Chiar și acest întuneric beznă, Ucraina și lumea civilizată văd clar actele teroriste.

Lovituri deliberate și cinice cu rachete asupra infrastructurii critice civile.

Mai credeți că suntem „un singur popor”?

Mai credeți că puteți să ne speriați, să ne distrugeți, să ne determinați să cedăm?

Chiar nu ați înțeles nimic?

Nu înțelegeți cine suntem? Pentru ce suntem? Despre ce vorbim?

Citiți pe buze:

Fără gaz sau fără voi? Fără voi

Fără lumină sau fără voi? Fără voi

Fără apă sau fără voi? Fără voi

Fără mâncare sau fără voi? Fără voi

Frigul, foametea, întunericul și setea nu sunt la fel de înfricoșătoare pentru noi precum „prietenia și fraternitatea voastră”.

Dar istoria va pune totul la loc.

Și vom fi cu gaz, lumină, apă și mâncare.. și fără voi!”, a scris Zelenski aseară târziu pe contul său oficial de Telegram.


Bombardamentele ruse în marile orașe ale Ucrainei continuă. Rachetele ruse au lovit ieri seara, 11 septembrie, o centrală termoelectrică din Harkov. Imaginile atacului au început să fie distribuite pe telegram.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a recunoscut, într-o înregistrare audio, eșecul armatei ruse în zona Harkov. Acesta a spus că este vorba despre „o greșeală” și e gata să trimită 10 mii de luptători pentru a schimba situația în zonă.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat vineri că forţele Kievului au recucerit 30 de localităţi de la trupele ruse în nord-estul ţării, unde Moscova a trimis întăriri pentru a face faţă acestei contraofensive.


Pub