Gata cu coletele în stradă? Primăria dă termen transportatorilor să caute locații noi: Lasă gunoi, cauzează trafic, e dezastru
Companiile de transport au la dispoziție o lună pentru a stabili, alături de pretorii de sector, locațiile pentru a livra colete de peste hotare. Viceprimarul, Ilie Ceban, a menționat că în cazul în care nu vor găsi soluții, primăria va începe o campanie de sancționare a agenților economici. Acesta a motivat solicitarea prin faptul că pe străzi se formează ambuteiaje din cauza mașinilor parcate pe diferite străzi ale capitalei, lasă gunoi și că serviciile primăriei nu reușesc să salubrizeze din urma lor.
Foto: simbol

Ilia Ceban a menționat că a avut loc o ședință cu transportatorii de colete, iar agenții economici au fost atenționați.

„Nu am văzut măsuri luate, multe dintre ele sunt amplasate pe străzile din Chișinău, generează trafic, sunt pericol pentru pasageri, unele eliberate pe stradă, dar sunt asemenea cazuri, am documentat, avem poze, în jurul acestor locații este un dezastru, vorbesc de deșeuri , serviciile noastre nu reușesc să facă ordine din urma lor, e sarcina lor să salubrizeze locațiile și am solicitat poliției să ia măsuri.

Aceste activități trebuie să fie în zone iluminate, să nu genereze ambuteiaje”, a menționat viceprimarul.

În context, Ceban a spus că a cerut o lună pretorilor să vină cu soluții și să propună locații.

„După o lună noi vom începe o campanie de sancționare a acestor agenți economici”, a adăugat acesta.


Pub