Ofițerii „nimănui”: CNA, MAI și Procuratura „nu știu” cine sunt cei care l-au percheziționat pe Harghel, folosind la serviciu o mașină cu numere transnistrene
Ofițerii de la perchezițiile la bloggerului Ion Harghel, legate de dosarul „kuliok”, surprinși cum pleacă, în timpul serviciului, cu o mașină cu numere transnistrene, rămân „un mister” pentru instituțiile statului. UNIMEDIA a solicitat o reacție de la Procuratură, care a patronat perchezițiile, de la Centrul Național Anticorupție, Ministerul de Interne și chiar de la Inspectoratul General de Poliție, iar răspunsul a fost uluitor și, practic, unanim - „nu sunt angajații noștri”.
Foto: colaj

Inițial, am solicitat un răspuns de la Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media, care ne-a redirecționat către MAI.

„Procuratura nu va comenta. Cel mai bine să solicitați informații de la MAI.

Ofițerii doar asigură suportul procurorilor în procesul de efectuare a acțiunilor de urmărire penală. Ofițerii nu sunt angajați ai Procuraturii”, ne-a spus aceasta.

Asta în timp ce bloggerul vizat de precheziții, Ion Harghel, confirmă că anume cei doi ofițeri, surprinși că pleacă, folosind o mașină cu numere transnistrene, au efectuat toate operațiunile la domiciliul acestuia. Perchezițiile s-au desfășurat sub egida Procuraturii Anticorupție, ulterior Harghel fiind invitat la audieri la procurorul Petru Iarmaliuc. Unul dintre cei doi ofițeri, care au fost la el acasă, l-a întâmpinat la Procuratură și l-a condus în biroul lui Iarmaliuc.


Răspuns similar am obținut și de la CNA. Ofițera de presă a instituției, Victoria Timuș-Loza ne-a spus că cei doi din imaginile surprinse la percheziții nu sunt angajați ai CNA, iar dosarul e al procurorilor.

Ulterior, solicitarea de informație a ajuns la MAI, care ne-a redirecționat la PA.

„Vă rugăm să adresați solicitarea către instituția a cărei angajați sunt. Activitatea procurorilor anticorupție nu este gestionată de către MAI”, se arată în răspunsul oficial.

Ultima încercare de a face lumină în acest caz a fost la IGP. Însă instituția ne-a spus să ne adresăm „instituțiilor competente”.

Ofițerii au fost surprinși la locul perchezițiilor în dosarul kuliokului, cu o mașină cu numere transnistrene, încă în luna iunie. de atunci, nicio instituție a statului nu a venit cu o reacție sau comentariu public.


Pub