Percheziții la Orhei: Un bărbat, luat pe sus de polițiști, după ce au depistat un pachet cu cânepă, ascuns în curtea lui

Polițiștii din Orhei au identificat un bărbat care ar fi cultivat și păstrat plante de cânepă hidroponică la domiciliu. Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Foto: IP Orhei
Acțiunea polițiștilor a început la 15 august, când au obținut informații de ordin operativ, despre suspectul de 33 de ani, originar din Orhei, care creștea și păstra plante de cânepă. 

La 8 septembrie a fost efectuată o percheziție la domiciliul acestuia. În curtea gospodăriei printre foile de ardezie, polițiștii au depistat și ridicat un pachet din polietilenă, de culoare neagră, în care se afla o cutie din plastic cu dimensiunile aproximativ 14x20 cm, cu masă vegetală uscată, asemănătoare cu cânepa hidroponică.

Masa vegetală ridicată a fost transmisă pentru efectuarea expertizei la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare de la 3 la 7 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare”.


Pub