(video) Maia Sandu: Era programată o întrevedere cu Irina Vlah, împreună cu Dmitri Constantinov. Bașcana nu a venit, e decizia ei

La o săptămână de la vizita în Comrat, președinta Maia Sandu susține că era totuși programată o întrevedere cu bașcana Irina Vlah, însă aceasta a preferat să nu se prezinte. „Este decizia ei. Totul a fost coordonat până la începutul vizitei”, a declarat Sandu într-un interviu oferit televiziunii din regiunea Găgăuză. Asta în timp ce agenda Maiei Sandu, făcută publică în dimineața vizitei la Comrat de Președinție, nu anunța vreo întrevedere cu Irina Vlah, dar nici cu Dmitri Constantinov.

Foto: Getty Images

„Eu nu știu de ce așa s-a întâmplat. Noi am avut cu doamna Vlah aici (n.n. La Președinție) o întrevedere, nu țin minte, 6 sau 7 luni în urmă. Am discutat atunci problemele Autonomiei și ale țării în general.

Știu că era o întrevedere comună cu Vlah și Constantinov, dar nu știu de ce Irina Vlah nu a venit la acea întrevedere. Este decizia ei. Totul a fost coordonat până la vizită.

(...)

Uneori, am senzația că unii lideri din Găgăuzia, în loc să rezolve problemele din regiune, încearcă să creeze un conflict fals cu autoritățile centrale și să distragă atenția astfel de problemele nerezolvate”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a vizitat Comratul pe 2 septembrie, iar întrevederea cu deputații din Adunarea Populară s-a încheiat cu scandal.

Înainte de aceasta, Sandu a avut o discuție separată cu președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, iar cei prezenți au întrebat unde este bașcana, dar nu a urmat un răspuns.

Ulterior, Irina Vlah a venit să o întâlneacsă pe șefa statului și i-a spus că a aflat din presă despre vizita acesteia în regiune, iar Protocolul președintei, în mod intenționat sau nu, nu a anunțat-o și nu a organizat vreo întrevedere. Atunci Maia Sandu i-a răspuns că nu știe ce s-a întâmplat, întrucât a fost solicitată o întrevedere cu Guvernatoarea.


Pub