(video) Pică sau nu Guvernul Gavrilița? Ce spune președinta Maia Sandu

Președinta Maia Sandu confirmă declarația liderului PAS, Igor Grosu, potrivit căruia Guvernul Gavrilița nu pică în favoarea garniturii lui Dorin Recean, așa cum se vehicula public. „Aceste informații circulă din prima zi a acestui Guvern, lansate de tovarăși, care nu au cu ce se ocupa”, a declarat Maia Sandu într-un interviu oferit televiziunii din regiunea Găgăuză.

Foto: gov.md

„Acest Guvern a reușit să ajute oamenii să depășească criza energetică din iarna trecută.

Acest Guvern a administrat foarte inteligent criza refugiaților, ceea ce au spus și alte țări și organizații internaționale, chiar dacă a fost greu.

Acest Guvern ajută sectorul privat, afectat economic de război.

A majorat pensii, indemnizații, ajutoarele sociale, din puținele resurse pe care le are bugetul și, pe de altă parte, lucrează pe reforme.

Desigur că sunt probleme, oamenii vor mai mult, dar în acest Guvern sunt oameni cinstiți, muncesc de dimineața până seara ca să ajute.

Unora le iese mai bine, altora mai puțin, deja doamna prim-ministră va decide dacă va veni cu remanieri”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra Natalia Gavrilița, la fel, a respins informațiile din spațiul public despre o eventuală schimbare de Guvern. „Zvonurile despre plecarea mea sunt exagerate”, a spus oficiala.

Și liderul PAS, Igor Gorsu, a declarat că Guvernul Gavrilița rămâne în funcție, dar ambii nu au exclus faptul că vor urma și alte remanieri.

Discuțiile despre o eventuală schimbare a Guvernului s-au intensificat după ce ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a demisionat, la doar o zi după ce a fost luată la rost de șefa Executivului, în plină ședință de Guvern.

Printre numele unui eventual nou prim-ministru este vehiculat și cel al fostului ministru de Interne în Guvernul Filat, Dorin Recean, actual consilier al președintei Maia Sandu. Informația a fost lăsată fără comentarii de instituția prezidențială.


Pub