Un american a renunțat la Tesla Model 3, după doar șase luni de utilizare. Picătura care a umplut paharul

Nu sunt deloc puțini șoferii care visează să facă pasul către un model Tesla, automobilele producătorului condus de Elon Musk promițând, într-adevăr, o experiență unică la volan. Există însă și situații în care șoferii care trec la Tesla renunță, după o vreme, la idee și se întorc la mașinile cu motoare, care funcționează pe bază de combustibili fosili, scrie Promotor.ro. Iată de ce!

Foto: promotor.ro

Entuziasmat de ceea ce a trăit la volanul unui Tesla Model 3 Long Range în timpul unui test-drive, un american a decis în cele din urmă să plătească aproximativ 55.000 de euro pentru a putea conduce o astfel de mașină în fiecare zi. Toate bune și frumoase, însă șoferul a ajuns în cele din urmă la concluzia că preferă să conducă o mașină obișnuită.

Șoferul mărturisește, într-o postare de pe Reddit, că timp de șase luni în care a condus Model 3 nu a întâmpinat niciun fel de problemă, ba chiar din contră. Experiența la volan a fost întotdeauna aceeași, iar capacitățile tehnice ale mașinii s-au ridicat la nivelul așteptărilor de fiecare dată. Proprietarul s-a declarat, de asemenea, foarte mulțumit de sistemul Autopilot al celor de la Tesla, care s-a dovedit extrem de util în timpul călătoriilor mai lungi.

Entuziasmul a scăzut însă pe parcurs, șoferul în cauză mărturisind că experiența de șofat în sine a unui astfel de model ajunsese să fie plictisitoare. În plus, la început, imediat după ce mașina a fost cumpărată, proprietarul obișnuia să o încarce acasă. Apoi s-a mutat într-un apartament nou situat într-o zonă în care nu mai existau stații Supercharger în apropiere, ceea ce a complicat destul de mult situația.

A vândut mașina și a ieșit pe profit

Picătura care a umplut paharul a venit însă abia atunci când șoferul a fost nevoit să apeleze la serviciul de asistență pentru clienți al celor de la Tesla. Nemulțumit de experiența avută, acesta a decis în cele din urmă să își vândă mașina. A ieșit chiar în profit, reușind să o vândă cu ceva mai bine de 58.000 de euro.

Model 3 LR a fost înlocuit în cele din urmă cu un Genesis G70 3.3T din 2019, cumpărat contra unei sume de aproximativ 34.500 de euro. Bolidul este echipat cu o unitate V6 twin-turbo de 3.3 litri capabilă să dezvolte 365 de cai putere și un cuplu maxim de 521 Nm și cu o transmisie automată cu opt trepte.


Pub