Muzeul Național de Artă vă invită la expoziția „My Home”. Un vernisaj multimedia dedicat războiului din Ucraina 

IMG_0542-ttta-scaled-920×461
Foto: Facebook/ Muzeul Național de Artă al Moldovei

Muzeul Național de Artă al Moldovei, împreună Ministerul Culturii al Republicii Moldova, invită miercuri, 14 septembrie, ora 16.00, toți doritorii la vernisajul expoziției multimedia „My Home” (Casa mea/ Acasă).

Expoziția pornește de la conceptul casei, sau a ceea ce înseamnă a fi acasă. Casa, fie într-o percepere fizică sau emoțională, este un spațiu unde te simți în siguranță. Totuși, începând cu 24 februarie, odată cu declanșarea războiului în Ucraina, mulți oameni nu s-au mai simțit în siguranță acasă, mulți au pierdut-o, iar alții au fost nevoiți să emigreze în căutarea unei alte case, una temporară, precum Moldova. 

Expoziția „My Home” prezintă mai multe dimensiuni de reflecție ale acestui război: pictură, desen, instalație, animație, video proiecție, performance, foto, texte/poezie de protest realizate recent, după data de 24 februarie, altele însă au fost realizate anterior, începând cu anul 2014. 

Lucrările care vor fi expuse în cadrul expoziției vor prezenta exprimarea artistică a imigranților, dar și exprimarea femeilor într-o formă de protest/performance.

Expozanții sunt artiști reputați, participanți la Bienala de la Veneția, cu lucrări în colecții și participări la MoMa, MoCa, dar și alte locații artistice, din Ucraina, Republica Moldova, România, Polonia. De asemenea, vor fi prezente creațiile realizate de copiii din familiile de refugiați din Ucraina în cadrul atelierelor de artă „Casa Mea Ucraina” din diverse Centre de plasament din Republica Moldova. Aceasta este o artă de protest.

Expoziția va putea fi vizitată începând cu 14 septembrie și până în data de 1 octombrie 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente