image
Sursa foto: Profimedia

William, Harry și soțiile lor au apărut împreună în public la Windsor

Prințul și prințesa de Wales, William și Catherine, și ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au avut o apariție surpriză, sâmbătă, la castelul Windsor. Ei au ieșit împreună în fața castelului pentru a le mulțumi sutelor de oameni care se adunaseră acolo ca să-i aducă un omagiu Reginei.

Cei patru au ieșit alături, pe jos, pe poarta castelului și au fost văzuți vorbind. Au mers apoi pentru a se uita la rândurile de flori și mesaje lăsate lângă gard de cei care regretă moartea reginei Elisabeta a II-a, după care s-au îndreptat spre publicul aflat în spatele barierelor de securitate și au dat mâna cu oamenii înainte de a se urca în mașină.

Este prima lor apariție publică de la moartea Suveranei și prima apariție, împreună, a celor doi frați și a soțiilor lor după mai bine de un an. La ceremonia religioasă pentru Jubileul de Platină al reginei, din iunie, William, Harry, Kate și Meghan, au luat parte, dar au venit separat și nu au fost văzuți stând împreună. În plus, Harry și Meghan nu au apărut la Jubileu alături de Regină în momentul în care familia a salutat publicul din balconul regal, transmite Digi 24.

Apariția celor două cupluri, sâmbătă, nu a fost anunțată în prelabil și a venit ca o surpriză, mai ales că de luni de zile se fac speculații că ar fi o ruptură în cadrul familiei. Potrivit CNN, prințul de Wales le-a întins o ramură de măslin fratelui său și cumnatei sale. El i-ar fi invitat pe ducele și ducesa de Sussex să i se alăture, lui și soției sale, Catherine, cu puțin timp înainte de a merge în fața castelului Windsor pentru a saluta publicul venit acolo.

Corespondentul regal al CNN, Max Foster, consideră că acesta este „un moment uriaș”, care este primit extraordinar de bine de public. Este prima dată când publicul i-a văzut pe cei doi frați împreună de la moartea bunicului lor, prințul Philip, în aprilie 2021, și mai ales când cei doi frați, alături de soțiile lor, sunt văzuți în public vorbind și interacționând. Ei au plecat de la Windsor în uralele publicului.

Oamenii sunt încântați să vadă unitate în familia regală în acest moment de răscruce pentru monarhie, care și-a pierdut suveranul cu cea mai lungă domnie. Apariția celor doi frați și a soțiilor lor împreună intervine în ziua în care Charles al III-lea, tatăl lor, a fost proclamat noul Rege al Regatului Unit, iar William a devenit prinț moștenitor.

William, Prinţul de Wales, moştenitorul tronului britanic, i-a adus un omagiu bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, într-o declaraţie publicată sâmbătă de Palatul Kensington. „Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice. Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător”, a transmis prințul de Wales.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie

Noutăţile partenerilor

comentarii: