image
Sursa foto: foto simbol

O navă umanitară germană a recuperat de pe mare mai multe grupuri de migranţi

O navă umanitară germană a recuperat de pe mare mai multe grupuri de migranţi lansaţi în tentativa de a traversa Marea Mediterană în ambarcaţiuni supraaglomerate, în acest weekend, informează duminică dpa, citată de Agerpres.

Echipajul "Sea-Watch 3" a salvat în total 127 de migranţi în aceste ultime operaţiuni, iar având în vedere că nava are deja la bord câteva sute de migranţi recuperaţi din alte operaţiuni, va trebui acum să caute un loc sigur de debarcare pentru 394 de oameni angajaţi în încercarea periculoasă de a traversa apele mării pornind de pe ţărmurile nord-africane.

Nava "Humanity 1" a organizaţiei SOS Humanity a recuperat la rândul ei mai mulţi migranţi, în total 208 oameni salvaţi de pe mare aflându-se la bordul ei, ultimii 25 dintre ei aduşi de pe o barcă supraaglomerată din apele internaţionale din largul Libiei.

Mulţi dintre aceştia sunt răniţi, după ce au fost supuşi la violenţe în Libia.

„Potrivit supravieţuitorilor, leziunile au la origine în cea mai mare parte abuzuri din Libia", a afirmat grupul.

Nava "Sea-Eye 4" aşteaptă şi ea undă verde pentru a opri într-un port, cu 129 de oameni salvaţi la bord.

Organizaţiile nonguvernamentale private sunt nevoite frecvent să aştepte zile la rând să primească acces într-un port din Italia pentru debarcarea migranţilor. Malta nu a permis de multă vreme salvatorilor să oprească în porturile sale, mai scrie dpa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: