image
Sursa foto: Profimedia

Ambasadorul SUA Kent Logsdon, despre atentatele din 11 septembrie 2001: „Tocmai ne-am culcat fiica de patru ani”

Ambasadorul SUA, Kent Logsdon, a emis un mesaj, o reflecție personală cu privire la cea de-a 21-a aniversare a evenimentelor din 11 septembrie 2001.

Au trecut 21 de ani din data de 11 septembrie 2001, dar toți suntem suficient de în vârstă pentru a ne aminti unde ne aflam în ziua aceea. Michelle și cu mine eram în Bangkok, Thailanda, tocmai ne-am culcat fiica de patru ani pentru ora locală era 21.00. În următoarele câteva ore, am urmărit la televizor evenimentele în desfășurare - avioanele care loveau Turnurile Gemene, atacul asupra Pentagonului și un accident de avion în Pennsylvania. Am văzut panica de pe străzile New York-ului și Washingtonului precum și evacuarea Capitoliului. Am văzut, de asemenea, primii care au intervenit, poliție și echipaje de pompieri, punându-și viețile în pericol pentru a salva și a consola oamenii.

Le onorăm viețile și amintirile astăzi, împreună cu toți acei oameni din întreaga lume care au fost victime ale terorismului", a menționat ambasadorul.

Precizăm că aproape 3000 de oameni din 102 țări și-au pierdut viața în acea zi, inclusiv cetățeanul moldovean Arkady Zaltsman.

Noutăţile partenerilor

comentarii: