Air Moldova după ce Autoritatea Aeronautică Civilă i-a interzis să efectueze zboruri în Rusia: „Ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”

Compania Air Moldova anunță sistarea vânzării biletelor spre şi din Moscova. Astfel, compania s-a conformat deciziei Autorității Aeronautice Civile cu privire la interzicerea efectuării operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior.

„Vânzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare.

În continuare, Campania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă.

În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță.”, precizează compania.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a emis un ordin prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Decizia a fost publicată de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat urmare a anunțului companiei aeriene Air Moldova cu referire la reluarea cursei Chișinău-Moscova. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă examinează acest anunț prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului.

„O minciună, menită să destabilizeze situația”, a comentat, la rândul său, liderul partidului de guvernământ, președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu referire la intenția Air Moldova de a relua cursele spre Federația Rusă.


Pub