Ramzan Kadîrov recunoaște eșecul armatei ruse în zona Harkov: S-a comis o greșeală, don

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a recunoscut, într-o înregistrare audio, eșecul armatei ruse în zona Harkov. Acesta a spus că este vorba despre „o greșeală” și e gata să trimită 10 mii de luptători pentru a schimba situația în zonă.

Foto: Profimedia Images

Kadîrov a declarat că toate orașele lăsate de armata rusă în direcția Harkov „vor fi returnate în viitorul apropiat”.

„Nu pot da vina pe nimeni, dar știu un lucru: Rusia va câștiga, iar NATO și serviciile de informații și armele lor vor fi înlăturate. Suntem gata să trimitem 10 mii de soldați”, a mai menționat Kadîrov.


Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat vineri că forţele Kievului au recucerit 30 de localităţi de la trupele ruse în nord-estul ţării, unde Moscova a trimis întăriri pentru a face faţă acestei contraofensive. Potrivit estimărilor făcute de Institute for the Study of War, cuceririle teritoriale ale ucrainenilor în regiunea Harkov au ajuns la 2.500 de kilometri pătrați.

Forţele ucrainene înregistrează tot mai multe succese în contraofensiva lor împotriva trupelor ruse, potrivit presei ucrainene şi a unor surse din serviciile de informaţii britanice.


Pub