Vrei să-ți începi săptămâna frumos? Iată evenimentele culturale, educative și distractive la care poți să mergi luni

evenimente
Foto: #diez

Iată că începe o nouă săptămână, ceea ce înseamnă că ar trebui să revenim cu toții în plină forță la activitățile pe care le avem, fie că este vorba de studii, muncă sau ambele concomitent. Totuși, pe lângă responsabilitățile pe care le avem, este foarte important să nu uităm să ne delectăm cu frumos și să profităm de timpul liber de care dispunem.

Așadar, îți propunem o listă de evenimente cu care poți să-ți începi această săptămână.

Private Fashion Show // Autumn ’22

Facebook/ZIPHOUSE

E timpul perfect pentru a seta o nouă garderobă într-o cromatică pământie și ținute în stil „layering”.

Iar pentru a ușura procesul de selecție, 10 branduri autohtone ale magazinului MODA își vor expune noile colecții tomnatice pentru a prezenta cele mai actuale tendințe ale sezonului. 

Evenimentul este de tip închis, însă nu și pentru cei 10 câștigători ai concursului! Pentru a participa, expediază participanților o poză într-o ținută autohtonă și intră în competiția pentru cele 10 invitații pentru evenimentul privat – Private Fashion Show.

Dă un follow și expediază fotografia aici.

Expoziție „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz” la Chișinău

Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Expoziția „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz”, realizată de prof. Janusz Górski de la Academia de Arte Frumoase din Gdańsk, pune în legătură ilustrații semnate de Daniel Mróz cu fragmente din proza lui Stanisław Lem, prezentându-le publicului larg prin intermediul imaginilor amplasate pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei (Strada 31 August 1989 121A, Chișinău), în perioada 22 august 2021 – 26 septembrie 2022.

Creația lui Mróz este populată de extratereștri și roboți, ce amintesc de cinematografia și literatura SF, demoni și monștri din reprezentări medievale, personaje caricaturale, juxtapunând, ca într-o joacă, gravuri din enciclopedii din secolul al XIX-lea, fantezii suprarealiste, ilustrații din romanele lui Verne, scene din poveștile lui Poe, dar și din Biblie.

Vă invităm să vă îndreptați pașii pe Strada 31 August 1989 din Chișinău, acolo unde – pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei – vă propunem să zăboviți, pentru a pătrunde cu privirea în acest dialog artistic.

Cursul „IT – inteligent”

Facebook/Biblioteca Publica de Drept, filiala BM „B.P.Hasdeu”

Participînd la cursul „IT – inteligent”, participanții vor obține abilități de lucru cu documentele PDF, vor putea expedia online fișiere mari, vor căpăta experiență de căutare a articolelor juridice online, vor naviga liber în catalogul electronic a bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu”.

Acest serviciu se desfășoară în format Online și Offline, are loc lunar, include patru instruiri, cu începere la ora 11.00 (online) sau 13.00 (offline).

Online, evenimentul are loc începând cu ora 11.00, folosind platforma Zoom, accesând link-ul anexat aici.

Offline, poți să vii la eveniment la ora 13.00, la Biblioteca Publică de Drept, cu programare prealabilă pe emailul [email protected] sau numărul (022) 275 278

Expoziția „Promotori ai identității și valorilor naționale”

Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Portul popular reprezintă unul dintre elementele definitorii ale culturii unui neam, un punct de reper, atunci când vorbim despre identitate, și o emblemă a identității naționale. Fie că sunt prezentate în stil clasic și conservate sau preluate și reinterpretate, simbolurile portului popular sunt mereu actuale.

Expoziția „Promotori ai identității și valorilor naționale” poate fi vizitată în holul de la etaj al Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989, 121A, în perioada 27 august – 30 septembrie.

 Expoziția reunește un set de fotografii și piese etnografice (cămăși tradiționale, marame, brâie etc.) din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Moldovei și imagini fotografice ale unor cămăși tradiționale pentru femei, bărbați și copii, realizate de către membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei”, care întrunește oameni de diferite profesii – cadre didactice, ingineri, contabili, economiști, medici, jurnaliști, artiști, cercetători – toți îndrăgostiți de costumul tradițional românesc și promotori activi ai identității și valorilor naționale.

Epiq Quiz! #2 #toamnă2022

Facebook/Joc intelectual EPIQ

Jocul intelectual EPIQ este un concurs de tip Quiz ce are loc în fiecare zi de luni, de la 19.30.

De această dată, jocul va avea loc la restaurantul „SALAT” de pe bd. Dacia 36. Taxa de participare este de 50 lei per jucător. Înregistrarea prealabilă poate fi făcută la linkul anexat aici.

Jocul intelectual EPIQ este un proiect comun realizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Asociația de Jocuri Intelectuale din Republica Moldova.

De ce să vii la un joc intelectual EPIQ?
# petreci timpul într-o atmosferă frumoasă:
# te vezi cu prietenii și rezolvați împreună o serie de sarcini interesante;
# afli multe lucruri noi sau îți reamintești ce ai uitat de la școală;
# îți testezi cunoștințele și capacitatea de găsi soluții într-un timp restrâns;
# concurezi cu membrii altor echipe pentru a demonstra că ești cel mai bun. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente