image
Sursa foto: politico.eu

Ministrul de externe german a sosit la Kiev pentru a doua oară de la declanșarea invaziei ruse

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a sosit la Kiev, aceasta fiind a doua vizită în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, la 24 februarie.

Prezenţa şefei diplomaţiei germane în această ţară are ca scop să arate că „vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât este nevoie - cu livrarea de arme, dar şi de ajutor umanitar şi financiar”, a declarat sâmbătă Annalena Baerbock, citată într-un comunicat al MAE german.

În afara asistenţei financiare şi militare, Germania intenţionează să ajute Kievul să realizeze operaţiuni de deminare şi "să facă lumină asupra crimelor de război comise, îndeosebi prin trimiterea de experţi, între care şi un procuror”, se mai menţionează în comunicatul citat de AFP și Agerpres.

„Pentru mine, este clar că (preşedintele rus Vladimir) Putin contează pe faptul că suferinţa Ucrainei ne va obosi”, avertizează Baerbock.

Dar Germania, dă ea asigurări, va rămâne alături de ucraineni care „se luptă cu agresiunea rusă, nu doar pentru a-şi apăra dreptul uman la pace şi libertate, ci şi pentru a apăra ordinea păcii noastre europene”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: