image
Sursa foto: Profimedia

Decis! Autoritatea Aeronautică Civilă interzice zborurile în spațiul aerian al Federației Ruse

Zborurile efectuate în spațiul aerian al Federației Ruse sunt interzise printr-o directivă a Autorității Aeronautice Civile (AAC) din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Decizia instituției a fost luată astăzi, 10 septembrie, și are drept scop asigurarea securității aeronautice.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, se arată în mesajul vicepremierului Spânu.

Amintim că ieri, compania aeriană Air Moldova anunța că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora în luna februarie curent, odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia.

Operatorul aerian transmitea într-un comunicat că „această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă”.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat după anunțul Air Moldova. AAC preciza că examinează această decizie a Air Moldova din perspectiva „asigurării securității și a protecției consumatorului”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: